Hem Nyheter / Blog Tjänster Case Personer Om Keylinx Kontakta
29 Mar 2021

Sikta mot stjärnorna men målet är molnen

Vi på Keylinx tar ett rejält avstamp mot molnen. Sedan 2012 har vi använt molntjänster och då främst Microsoft Azure. Mognadsgraden för dessa tjänster har ökat rejält och sedan några år tillbaka är valet ganska självklart var vi installerar våra egna och kunders applikationer. För att kunna ge våra kunder den bästa supporten när det gäller hur man bäst bygger en applikation idag har vi på Keylinx tagit några avgörande steg:

Partnerskap med Amazon Web Services (AWS)

Inom AWS-sfären jobbar vi med en del intressanta projekt hos vår storkund som innefattar Big Data -tjänster och sätta upp arkitektur för IoT och mikrotjänster. För att kunna möta dessa utmaningar har vi valt att starta upp ett certifieringspår för AWS i Keylinx Academy, där vi utmanar oss genom att ta oss an certifieringar inom Solution Architect- och Developer- spåret

Partnerskap med Microsoft

Inte nog med att vi stärkt vårt partnerskap ytterligare med Microsoft, vi är nu även Cloud Service Provider (CSP). För våra kunder innebär det att vi kan utveckla och leverera en helhet inklusive alla molnkomponenter.

Inom Microsoft har vi certifierade medarbetare och vi fortsätter att utbilda och certifiera för att på ett än bättre sätt kunna stödja våra kunder i att utnyttja alla fördelar som molntjänster ger.

Keylinx Academy är en stor del av vår strategi för att alla på Keylinx ska ha rätt kompetens. Vi har certifierade medarbetare och målet är att alla skall vara certifierade i de miljöer som vi arbetar i. Först ut under 2021 att fylla på med certifieringar hos oss är Daniel Aggerstam, som befäst sin kunskap inom Azure genom att ta Azure Fundamentals vilket är början av spåret till att bli en Certified Azure Developer.

Vi ser att resten av 2021 kommer bli en spännande tid, då fler och fler inser nyttan med att flytta till molnet. Vi är i alla fall där för att stanna.

Vill du prata mer om hur vi kan hjälpa dig att modernisera din applikation eller miljö så tveka inte att kontakta oss.

Tobias Jakobsson, Arkitekt

Mail: tobias.jakobsson@keylinx.se

Mobil: +46721771210

Claes Ylving, Projektledare/Arkitekt

Mail: claes.ylving@keylinx.se

Mobil: +46721772210

Jan Davidsson, VD

Mail jan.davidsson@keylinx.se

Mobil: +46703420004